Vitkål- och grönsakssoppa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Verkligen god soppa till vardags, jobblunch mm.

Ingredienser

  • 6 potatisar (medelstora)
  • 1 morot (stor)
  • ¼ vitkålshuvud
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2-3 msk eller tärningar köttbuljong
  • 350-400 g små gröna ärter
  • Peppar Sauce "Extra Hot" (Santa Maria)
  • Soja (själv föredrar jag den kinesiska)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morot. Hacka dem i lagom stora bitar. Koka upp 1 ½ -2 liter vatten i en tillräcklig stor kastrull, tillsätt buljongpulver/tärningar. Lägg i potatisen, moroten och vitkålen. Låt sjuda i ca. 8 minuter eller tills dess att de börjar mjukna.
    2. Under tiden: Hacka purjolök och paprika. Lägg sedan i dessa tillsammans med de gröna ärtorna, låt sjuda ytterligare ca. 4-6 minuter
    3. Smaka av:
    4. Tillsätt lite soja (för färgen och smaken) och lite salt. Glöm inte att smaka.. Lite Peppar Sauce -Mycket viktigt att smaka av så det inte blir för mycket. (man ska känna att hettan finns där, men det ska inte bränna)
    5. Låt sjuda ytterligare ca 3-4 min och låt den sedan svalna något.
    6. Klar att ätas, gärna med en bit vitlöksbröd mmm God till vardags, jobbet mm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben