Vitkålssallad med grape och kanderade nötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Servera tillsammans med stekt Halluomi och fisk eller vegetariska biffar.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g valnötter
  • 3 blodgrape
  • 300 g vitkål
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och kandelera nötterna tillsammans med socker och salt.
    2. Mixa mynta, socker, salt, sesamolja och olivolja till en slät dressing.
    3. Strimla vitkålen fint och hacka grapefrukten i små bitar. Blanda ihop och slå över dressingen, blanda ner de kanderade valnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben