Vitlök‐ och rosmarinstekt kotlett

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Våga testa de här söt-sur-heta tomaterna till de möra, Italien-inspirerade Rapsgriskotletterna. Tomaterna ska stå i kylskåp 1-2 dagar för att smakerna ska sätta sig, men chansen är övervägande att du får en ny sommarfavorit!

Ingredienser

  • 4 Scan Rapsgris fläskkotletter
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 2 kvistar rosmarin, repade
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Ingefärsinlagda cocktailtomater
  • 1⁄2 dl ättika
  • 1⁄2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 bit syltad ingefära
  • 200 g cocktailtomater, gärna olika färger
  • Instruktioner

    1. Ingefärsinlagda cocktailtomater: Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg sköljda tomater och den syltade ingefäran i en bunke. Slå över den varma ättikslagen och låt det svalna. Låt stå med lock i kyl, gärna 1‐2 dagar innan den används.
    2. Vitlöksstekta kotletter: Gnugga in kotletterna med vitlök och rosmarin. Ringla lite olja på och låt dra i 10 min. Hetta upp en panna och bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra. Lägg över på plåt och tillaga i ugn på 150°, kärntemp 65°. Ta ut kotletterna och låt dem vila i några minuter.
    3. Servera gärna med pressgurka, gräddsås och pommes frites eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben