Vitlökspotatismos

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 900 g skalad vinter- eller bakpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 msk riven parmesan
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Dela stora potatisar i mindre bitar. Lägg potatisen i en gryta och fyll på med vatten så att det precis täcker. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med flatsidan på en stor kökskniv. Ta bort skalet och lägg vitlöken i grytan. Tillsätt saltet och rosmarinen. Låt allt koka upp under lock. Koka i ca 20 minuter tills potatisen är riktigt mjuk. Häll av vattnet men se till att vitlöken blir kvar i grytan. Häll över hönsbuljong och parmesanost. Stöt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben