Vitlökssill

Serverar: 4-8 portioner

En enkel och jättegod vitlökssill för alla vitlöksälskare som vinner på att få stå till sig.

Ingredienser

  • 4 sillfiléer, 1 burk
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-3 vitlöksklyftor
  • ¼-½ msk socker
  • Torkad persilja/färsk
  • Sillag
  • 4 dl vatten
  • 3 msk 24% ättika eller 6 msk 12% ättika
  • 3 dl socker
  • Instruktioner

    Lägg sillfiléer i sillag över natten, slå av lagen. Skär sillen i bitar, blanda ihop såsen tillsätt så mycket torkad persilja du vill för att såsen ska se fin ut och lägg ner sillen. Låt stå minst ett dygn i kylen innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    VardagsmatLCHFNina 26 juni 2013

    Mycket len och god smak på din vitlökssill;) Den var uppskattad på Midsommarbordet och kommer att stå där igen nästa år:) Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben