Krämig vitlökssill

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Kan serveras genast, men blir bättre i smaken om den får stå över natten. Vi gjorde den här sillen hemma nu till påsk och den väckte stor förtjusning hos mor och bror. Själv äter jag den ju inte.

Ingredienser

  • 4 filéer inläggningsklar 5-minuterssill
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk fransk ljus senap
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 - 3 msk finskuren gräslök
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Häll bort spadet från sillen och skär den i ca 1 cm breda bitar. Rör ihop crème fraîche, majonnäs och senap. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt gräslök och stenbitsrom och smaksätt med malen vitpeppar. Blanda ned sillbitarna.
    2. Vitlökssillen kan serveras direkt, men låt den gärna dra i kylskåp till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben