Vitlökssill som på restaurang

Serverar: 40 portioner

Detta är ett restaurangrecept - därav mängden, men det går att halvera eller t.o.m. "kvarta". Den är underbart god!

Ingredienser

  • 20 saltsillfiléer
  • Lag
  • 1,2 l vatten
  • 8 dl strösocker
  • 4 dl ättiksprit 12%
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • Vitlökssås
  • 8 dl crème fraiche
  • 8 dl majonnäs
  • 10 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl färsk dill, hackad
  • 2 dl gräslök, fint skuren
  • Instruktioner

    1. Vattna ur sillfiléerna över natten
    2. Koka upp vatten och socker så att sockret löser sig och låt det kallna. Tillsätt ättiksprit, lök och kryddpeppar.
    3. Lägg sillfiléerna i ett kärl, häll på lagen och låt stå och dra i minst ett dygn.
    4. Skär sillfiléerna i 2-3 cm bitar och lägg sillbitarna i en burk.
    5. Blanda ingredienserna till såsen och häll över sillbitarna och låt stå kallt ännu ett dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    smillan75 19 juni 2011

    Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben