Vivis svamptårta

Serverar: 12 portioner

Får alltid en massa roliga reaktioner på namnet! Men det är konsistensen som är "tvättsvampig" det finns inte svamp i den. :) Perfekt som botten till tårtor, blir alltid hög, fluffig och saftig.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 msk kokande vatten
  • 2 - 3 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver, vispa sen ner det i äggblandningen. Tillsätt det kokande vattnet och vaniljsockret. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 23cm i diameter. Gärna med löstagbar kant. Ställ ugnsgallret på botten av ugnen och ställ sen formen på det. Grädda sen kakan på botten av ugnen i cirka 50 minuter. Den kan sjunka ihop något när man tar ut den. Men jag har aldrig misslyckats med denna sockerkaka! Den har aldrig blivit platt när jag tagit ut den. Det har man ju hört talas om att det händer för många.

    Liknande recept

    40 min
    10-12

    Kommentarer (1)

    AlexaE 12 februari 2012

    Jag har alltid problem med kakor som sjunker ihop i mitten av någon anledning, men denna blev perfekt! Jättebra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben