Waldorfsallad

Serverar: 4 portioner

Den här salladen har funnits på vårt julbord i minst 30 år. Valnötterna kan blandas ner i salladen, men serveras de i en skål bredvid kan även nötallergiker äta den.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk majonnäs
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 dl gröna vindruvor, delade och urkärnade
  • 3 dl (150 g) selleri
  • 2 äpplen, förslagsvis Granny Smith
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1 dl hackade valnötter, ganska stora bitar
  • Instruktioner

    1. Vispa upp grädden lätt och blanda i majonnäsen och den pressade citronen. Skär selleristjälkarna i små bitar. Skala äpplena och tärna smått.
    2. Rör omedelbart ner selleri och äpple i gräddblandningen så de inte mörknar. Strimla sedan salladen och blanda ner den. Garnera med vindruvor och eventuellt valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben