Waldorfsallad pekan

Serverar: 4 portioner

Äpplen, selleri, pekannötter och krämig citrusdressing ingår i den här varianten av en äkta klassiker.

Ingredienser

  • 2 röda äpplen
  • 1 grönt äpple
  • 1 dl pekannötter, grovt hackade
  • 1 selleristjälk, fint tärnad
  • 2 dl lättmajonnäs
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 kruka romansallad
  • Instruktioner

    1. Kärna ur äpplena och skär dem i cirka 2 cm stora tärningar.
    2. Lägg äpplebitarna i en skål tillsammans med hackade pekannötter och tärnad selleri, blanda väl.
    3. Blanda samman majonnäs och pressad citronsaft och häll majonnäsdressingen över äppleblandningen. Blanda väl så att alla ingredienser täcks av dressing.
    4. Separera salladsbladen och skölj dem väl. Låt salladen rinna av.
    5. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och portionera upp salladen ovanpå. Salladen är godast kyld. Äppleblandningen med majonnäsdressing kan förberedas och kylas upp till tre timmar före servering.
    6. För att förhöja smaken på nötterna är det gott att rosta dem 3-4 minuter i ugnen eller i en torr stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben