Mjuka kakor är enkla att baka och lätta att variera i smak och form. Den här har en spännande smak av kanel och pekan och smakar väldigt gott till kaffet!
Ingredienser
75 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl pekannötter
1 msk malen kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diamer.
- Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Hacka pekannötterna.
- Blanda kanel, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och hackade pekannötter. Rör ner blandningen i äggvispet.
- Tillsätt det avsvalnade matfrettet och mjölken. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll därefter smeten i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna något och själp upp den. Låt den kallna på galler.
- Bjud kakan till en kopp chokokaffe. Lägg ett par chokladbitar i en kopp. Häll på nybryggt starkt kaffe. Rör om och njut!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Har bakat denna kaka nu ser att du har bild på avlång kaka jag gjorde det i en rund form som det stod i receptet... Jag mixtra lite i receptet tog i pepparkakskryddor ( 1 tsk Nejlikor,1 tsk ingefära 1 msk kanel) och 1 1/2 dl malda hasselnötter + att jag kleta över ett lager smält blockchoklad.... Chokladen ska ja skippa nästa gång,, Ta inte illa upp men jag gillar att hitta på extra saker med recepten..... Mycket God/bra kaka ger dig en 5a på den Ps nästa gång följer jag ditt recept) mvh zanette