Mumsigt sega och kladdiga chokladkakor som fastnar inte bara i tänderna - kort sagt alla barns lycka och alla föräldrars kakfasa.
Ingredienser
75 g mörk choklad
125 g mjukt smör
2 ½ dl rörsocker, strö
2 ägg
1,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ dl hackade pekannötter
300 g rosa eller vita marshmallows
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form, 23 x 23 cm.
Smält chokladen. Vispa smör och socker luftigt, vispa ner äggen. Rör ner vetemjöl och därefter smält choklad, vaniljsocker och nötter.
Häll smeten i formen och grädda i 20 min. Ta ut ur ugnen och täck ytan med marshmallows. Sätt åter in i ugnen i 5-10 min, tills godiset smält.
Ta ut och låt kakan svalna, kyl den därefter i kylskåp och dela den i mindre fyrkanter när den är genomkall. Förvaras i lufttät burk i upp till sju dagar.