Chokomallowskakor med pekan

Serverar: 25 portioner

Mumsigt sega och kladdiga chokladkakor som fastnar inte bara i tänderna - kort sagt alla barns lycka och alla föräldrars kakfasa.

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 125 g mjukt smör
  • 2 ½ dl rörsocker, strö
  • 2 ägg
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl hackade pekannötter
  • 300 g rosa eller vita marshmallows
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form, 23 x 23 cm.
    2. Smält chokladen. Vispa smör och socker luftigt, vispa ner äggen. Rör ner vetemjöl och därefter smält choklad, vaniljsocker och nötter.
    3. Häll smeten i formen och grädda i 20 min. Ta ut ur ugnen och täck ytan med marshmallows. Sätt åter in i ugnen i 5-10 min, tills godiset smält.
    4. Ta ut och låt kakan svalna, kyl den därefter i kylskåp och dela den i mindre fyrkanter när den är genomkall. Förvaras i lufttät burk i upp till sju dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben