Spenatsallad med citrus och pekan
Den här mångsidiga salladen med spenat, citrus och pekannötter är god och nyttig och passar till de flesta rätter.
Ingredienser
4 apelsiner
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk mild senap
½ tsk strösocker
2 msk olivolja
500 g späd spenat
3 msk lättrostade och grovhackade pekannötter
5 dl grovt strimlade sockerärter
1 dl ärtskott eller solrosgroddar
Instruktioner
- Skala apelsinerna med en vass kniv så att den vita hinnan skalas bort. Filéa sedan apelsinen, d v s skär ut apelsinklyftor ur hinnorna och lägg klyftorna åt sidan. Håll apelsinen över en skål så att saften tas till vara. Pressa ur saften som finns kvar i en liten skål.
- Gör en dressing genom att tillsätta citronsaft, senap, socker och olja till apelsinsaften och blanda väl tills sockret har smält.
- Blanda apelsinklyftor, spenat, pekannötter, sockerärter och ärtskott eller solrosgroddar och vänd så att allt blandas väl.
- Lägg upp salladen på ett fat och häll över dressingen precis före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)