Spenatsallad med citrus och pekan

Serverar: 4 portioner

Den här mångsidiga salladen med spenat, citrus och pekannötter är god och nyttig och passar till de flesta rätter.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk mild senap
  • ½ tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 500 g späd spenat
  • 3 msk lättrostade och grovhackade pekannötter
  • 5 dl grovt strimlade sockerärter
  • 1 dl ärtskott eller solrosgroddar
  • Instruktioner

    1. Skala apelsinerna med en vass kniv så att den vita hinnan skalas bort. Filéa sedan apelsinen, d v s skär ut apelsinklyftor ur hinnorna och lägg klyftorna åt sidan. Håll apelsinen över en skål så att saften tas till vara. Pressa ur saften som finns kvar i en liten skål.
    2. Gör en dressing genom att tillsätta citronsaft, senap, socker och olja till apelsinsaften och blanda väl tills sockret har smält.
    3. Blanda apelsinklyftor, spenat, pekannötter, sockerärter och ärtskott eller solrosgroddar och vänd så att allt blandas väl.
    4. Lägg upp salladen på ett fat och häll över dressingen precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben