Spenatsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Passar utmärkt som eget mål, eller till fisk

Ingredienser

  • 1/2 kg färsk eller djupfryst spenat
  • 1 gurka
  • 150 g soltorkade tomater (vikt inkl oljelagen)
  • 1/2 bit fetaost av god kvalitet
  • Bruna eller svarta oliver av god kvalitet
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skölj och förväll den färska spenaten ochlåt den rinna av. Eller tina den djupfrysta spenaten i en kastrull med lite vatten på inte alltför svag värme. Låt även den rinna av. Skölj gurkan och skär den på längden, i två halvor. Gröp ur kärnorna med en sked. Släng dessa. Skiva gurkan i ganska tjocka skivor. Låt tomaterna rinna av, (lagen brukar bara smaka "fet"), och skär dem i strimlor. Blanda 3 msk olivolja med 1 msk balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Bred ut spenaten på ett uppläggningsfat, dekorera med gurka och tomat över, avsluta med att smula fetaost på toppen och garnera med oliver, antal efter smak. Häll över oljeblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben