Spenatsallad

Serverar: 4 portioner

Denna spenatsallad är ett måste till parmesanfylld kycklingfilé.

Ingredienser

  • 150 g färsk spenat
  • 4 bitar soltorkad tomat i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 liten rödlök
  • Riven parmesanost
  • Dressing
  • 1 msk senap
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda senap, socker, salt, vitpeppar och vinäger i en skål. Tillsätt olivolja under vispning och späd med vatten.
    2. Hacka spenaten grovt. Stimla tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda grönskerna i en skål och slå över såsen. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna. Skala och skiva rödlöken.
    3. Garnera med rödlök, riven parmesanost och pinjenötter. Servera till parmesanfyllda kycklingfiléer och färsk pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben