Färsk spenatsallad

Serverar: 4 portioner

Färsk spenat med fetaost och pasta gör rätten tillräckligt matig som huvudrätt, men den blir också en perfekt entrérätt.

Ingredienser

  • 280 g pennemakaroner
  • 350 g färsk spenat
  • 2½ dl cocktailtomater
  • ½ rödlök
  • 1½ dl italiensk, fettfri salladsdressing
  • 50 g tärnad fetaost
  • ½ dl urkärnade, hela svarta oliver
  • Knappt 1 krm nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tillaga pastan enligt anvisningen på paketet, men uteslut saltet. Låt rinna av och håll varmt.
    2. Ansa och skölj spenaten under tiden. Riv den i mindre bitar. Halvera cocktailtomaterna och skiva rödlöken tunt.
    3. Varva den varma pastan med spenaten, tomaterna och löken.
    4. Stänk dressing över pasta- och grönsaksblandningen så att allt fuktas.
    5. Lägg upp blandningen på ett serveringsfat eller i fyra salladsskålar. Strö över fetaosttärningar, oliver och krydda med svartpeppar. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben