Spenatsallad med tranbär

Serverar: 6 portioner

Ljuvliga kontraster i smak och konsistens, krispig spenat, knapriga nötter och mjuka tranbär samsas här i en pikant sötsyrlig dressing.

Ingredienser

  • 1 dl hackade valnötter
  • ½ dl matolja
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1 rödlök
  • 200 g spenat (späd och ansad)
  • 1 dl torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen cirka 8 minuter tills de är gyllene. Låt svalna 30 minuter.
    2. Gör dressingen. Vispa olja, socker, vinäger, senap och salt i en liten skål tills väl blandat. Ställ åt sidan.
    3. Skär rödlöken i tunna ringar. Blanda spenat, tranbär, valnötter och rödlök i en stor salladsskål. Ringla över dressingen och vänd ner den. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben