Ljuvliga kontraster i smak och konsistens, krispig spenat, knapriga nötter och mjuka tranbär samsas här i en pikant sötsyrlig dressing.
Ingredienser
1 dl hackade valnötter
½ dl matolja
2 msk strösocker
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 rödlök
200 g spenat (späd och ansad)
1 dl torkade tranbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen cirka 8 minuter tills de är gyllene. Låt svalna 30 minuter.
- Gör dressingen. Vispa olja, socker, vinäger, senap och salt i en liten skål tills väl blandat. Ställ åt sidan.
- Skär rödlöken i tunna ringar. Blanda spenat, tranbär, valnötter och rödlök i en stor salladsskål. Ringla över dressingen och vänd ner den. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)