Fetafylld strömming med spenatsallad

Serverar: 4 portioner

Smakerna oliver, feta och tomat med en härlig firre. Det är sommar. Om du har benskräck så lägg strömmingen i fil kvällen före tillagning, då gör filkulturen att benen löses upp. 595 kalorier per portion

Ingredienser

  • 16 strömmingsfiléer, ca 500 g
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • Spenatsallad
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 80 g kalamataoliver utan kärnor, tex. Zeta
  • 2 påsar babyspenat, á 80 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Klipp av ryggfenorna på strömmingsfiléerna. Lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda, salta och peppra. Smula fetaosten över hälften av filéerna, lägg de resterande ovanpå och tryck till lätt. Vänd fiskfiléerna i ströbröd. Stek dem i smöret på medelvärme ca 3 minuter per sida.
    2. Skala och strimla rödlöken. Skölj, kärna ur och strimla tomaterna. Blanda lök, tomater, oliver och spenat. Droppa över olja, vinäger och salta och peppra.
    3. Servera strömmingen med spenatsalladen och en bit gott bröd.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben