Pasta med svamp och spenatsallad

Serverar: 4 portioner

Härligt mättande och fantastiskt smakrik. Var försiktigt med stekfettet, så kan du unna dig en rejäl driva med parmesanost. Toppa med massor av nymalen svartpeppar. Servera med en spenatsallad.

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta
  • 300 g blandad svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 25 g smör
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Spenatsallad
  • 150 g färsk spenat
  • 2 dl kokta, kalla kidneybönor
  • 1 gul paprika
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Till servering
  • Färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Spenatsallad: Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar. Ansa spenaten, skär bort grova bladnerver och riv spenatbladen i mindre bitar. Ansa och strimla paprikan. Blanda samman spenat och paprika. Droppa över dressingen strax före servering.
    2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, enligt anvisningarna på paketet.
    3. Skala och hacka schalottenlöken fint. Fräs lök och svamp i smör i 5 minuter. Häll på grädden, låt den koka in och krydda med salt och peppar. Servera pastan med svampen och toppa med riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben