Chokladdoppad citrus

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 9 timmar

Cyrligt, supergott och chokladigt

Ingredienser

  • 1 stor , obehandad apelisn
  • 1 stor , obehandad cirton
  • 1 stor , obehandad lime
  • 7 1/2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 125 g blockshoklad
  • Instruktioner

    1. Dela apelsien i fyra delar och dela sedan varje fjärdedels skal på längden så det blir 8 bitar. 2. Dra eller skär loss fruktköttet från skalet, se till att den vita hinnan försvinner helt annars kommer det att smaka beskt. 3. upprepa samma prcidur med citronen och limen. Lägg saklen i en kastrull och koka i 30 minuter. Låt strimlorna rinna av, 4. Häll socker och vatten i en kastrull. Värm på medelvärme och under omrörning tills sockeret löst sig. Öka sedan värmen och låt sockerlaget koka. När laget svalnat sätt plattan på lägsta temperatur. 5. Lägg ner citrusstrimlorna i en kastrull och l¨åt sjuda i sockerlagen i ca 30 minuter. Rör INTE om. Lyft kastrullen från plattan och ställ den åt sidan i minst 6 timmar, så att sockerlagen kallant. 6. Lägg folie på en plåt. Ta bort den tunna, krispiga hinnan i kastrullen och lyft upp strimmorna en efter en utan att röra om. Låt strommorna stelna på foliet. 7. Smält chokaden och doppa strimmorna en i taget och låt åter stelan. Förvara dem i en lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben