Chokladdoppade toscabitar

Serverar: 40 portioner

Måste prövas, så goda!!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl grädde
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ msk mjölk
  • 50 g mandelspån
  • Dekoration
  • 75 g choklad, 70 %
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret i äggvispet. Rör till sist ner den kalla grädden. Häll smeten i en smord och mjölad bakform, ca 20x30 cm stor eller på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter, 175°.
    2. Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
    3. Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp. Skär kakan i 20 fyrkantiga bitar, som delas diagonalt.
    4. Doppa bitarna, med hjälp av en tandpetare som sätts i kakbiten, i smält choklad så att kanterna blir täckta med choklad. Lägg toscabitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat. Kakorna går bra att frysa. Tips! Så smälter du choklad: Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält på spisen över hett vattenbad eller i mikron 2 minuter på full effekt. Rör om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben