Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret i äggvispet. Rör till sist ner den kalla grädden.
Häll smeten i en smord och mjölad bakform, ca 20x30 cm stor eller på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter, 175°.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp. Skär kakan i 20 fyrkantiga bitar, som delas diagonalt.
Doppa bitarna, med hjälp av en tandpetare som sätts i kakbiten, i smält choklad så att kanterna blir täckta med choklad. Lägg toscabitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat. Kakorna går bra att frysa.
Tips!
Så smälter du choklad: Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält på spisen över hett vattenbad eller i mikron 2 minuter på full effekt. Rör om.