Toscabitar med päron

Serverar: 15 portioner

På en mördegskaka ligger päronskivor som i sin tur täcks av toscasmet och valnötter. Ljust Muscovadosocker ger toscan en härlig kolaton.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g smör
  • ½ dl strösocker
  • ½ ägg
  • 4 dl ca vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 päron, mogna
  • Toscasmet
  • 100 g smör
  • 1 dl ljust Muscovadosocker
  • 2 msk mjölk
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 50 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Täck med plast och låt vila i kylen ca 1 timme.
    3. Ta fram mördegen ur kylen och kavla ut den på mjölat bakbord, eller direkt i en pajform med löstagbar kant 20x27 cm, och täck pajformen med degen. Skär bort överflödig deg.
    4. Nagga degen med en gaffel. Grädda ca 10 minuter.
    5. Skala, kärna ur och skiva päronen. Fördela dem i mördegsskalet. Bryt över valnötter.
    6. Blanda smör, socker, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Låt precis koka upp under omrörning. Smeten skall inte koka.
    7. Häll smeten över päronen. Grädda kakan ytterligare 15-20 minuter tills toscasmeten stelnat och blivit ljusbrun. Låt svalna och skär i rutor.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Silvy 25 mars 2012

    Jättegod kaka! Väldigt söt, dock, kommer nog att ha i mer päron i förhållande till kolasås nästa gång. Härlig frasig pajbotten också, definitivt ett recept att spara!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben