Chokladdoppade Apelsinbröd

Serverar: 75 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Skurna kakor med lätt smak av apelsin.

Ingredienser

  • 2½ dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljussirap
  • 1 apelsin
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6½ dl vetemjöl
  • 200 g mörk block choklad
  • Instruktioner

    Hacka mandeln grovt. Riv det yttersta skalet från apelsinen. Pressa ur apelsinsaften. Blanda vetemjöl, bakpulver och strösocker i en bunke. Tillsätt sirap, det rivna apelsinskalet och ½ dl pressad apelsinsaft och smöret skuret i mindre bitar. Knåda ihop det hela till en fast deg. Dela degen i två delar och rulla till en rulle ca 4-5 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen några timmar. Ta ut de nu stelnade rullarna och skär i tunna skivor med vass kniv. Lägg inte kakorna för tätt på plåten då de flyter ut något. Grädda i 175 grader 12-13 minuter. De ska ha fått lite färg. Låt kakorna svalna av ordentligt. Smält blockchokladen över vattenbad eller i micron. Doppa kakorna i chokladen. När det blir mindre choklad kvar i skålen så ta hjälp av en tsk och lägg upp chokladen mot kakan. Lägg kakorna på bakplåtspapper att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben