Sega chokladnötter

Lättbakade kakor med härligt kladdigt och älskat resultat.

Ingredienser

  • 75 g osaltat smör
  • 150 g smulade digestivekex
  • 2 msk strösocker
  • 1 ½ dl hackade pekannötter eller jordnötter
  • 200 g minimarschmallows
  • 150 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ger 18 kakor
    2. Smält smör och rör ner digestivesmulor och strösocker. Tryck ut blandningen i bottnen av en fyrkantig, folieklädd form, 20 * 20 cm. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Strö pekan eller jordnötter över skalet och grädda i 10 minuter.
    4. Ta ut formen, men låt ugnen vara på, och strö över marschmallows och chokladhack över nötterna.
    5. Sätt tillbaka formen i ugnen i ytterligare 10 minuter, tills marschmallowsen smälter.
    6. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna helt innan den tas ut ur formen och skärs i mindre bitar.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben