Walnut & chocolate chip cake

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Gott till fikat och tål man inte valnötter kan de bytas ut mot andra nötter. Varför inte testa med saltade cashewnötter?

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl mjölk
  • 50 gram 70% choklad
  • 1 dl valnötter
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Separera äggulan från vitan och vispa äggulorna med sockret. Tillsätt mjölk och det smälta smöret.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten försiktigt.
    3. Grovhacka nötterna och chokladen och blanda ner försiktigt tillsammans med sirapen.
    4. Vispa äggvitan hårt (som när du gör maräng) och vänd försiktigt ner i smeten.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i ugnen ca 45 minuter på 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben