Whiskeylikör

Den här likören är en färskvara och bör drickas upp inom en vecka. Är perfekt till en kopp kaffe efter maten istället för dessert. Drick den gärna med is i.

Ingredienser

  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 2 tsk Nescafé
  • 3 msk Dansukker Flor med chokladsmak
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 35 cl whiskey
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, vaniljsocker, flor med chokladsmak och nescafé i en kastrull och koka upp.
    2. Tag kastrullen från värmen och låt svalna.
    3. Tillsätt mjölken och whiskeyn. Häll upp på snygg, väl rengjord flaska.
    4. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    necett87@gmail.com 9 maj 2013

    Går det göra den här med vanligt bryggkaffe med? eller måste det tvunget vara nescafe?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben