Chokladdessert med flytande fyllning

Serverar: 6 portioner

Helt oemotståndliga är dessa chokladformar med knapersegt hölje och flytande fyllning.

Ingredienser

  • ½ dl mald mandel
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl Baileys (gräddwhiskey-likör)
  • florsocker till garnering
  • Instruktioner

    Smörj 6 ugnssäkra formar. Ströa dem med lite av mandeln. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad tillsammans med smöret. låt svalna något. Vispa äggulor, ägg och socker till en porös smet. Vänd ner chokladblandningen, resten av mandeln och whiskeylikören. Blanda väl. Fördela i portionsformar och grädda i 225 grader i 12 minuter. Sikta över florsocker och servera genast. Chokladen ska vara fast vid kanterna och flytande i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben