Grädd- och whiskeylikör

Den här likören blandar man lätt själv och den är drickfärdig samma dag. Förvara den sedan i kylskåp. Den håller minst en månad. Använd gärna irländsk whiskey, som aldrig är rökig.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ tsk kaffepulver
  • ½ msk chokladsås (färdig glassås)
  • 1 dl söt kondenserad mjölk
  • 1 3/4 dl irländsk whiskey
  • Ca ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman grädde, kaffepulver, chokladsås och mjölk. Vispa det så att kaffepulvret löser sig.
    2. Tillsätt whiskeyn och smaka av med socker. Ställ kallt. Skaka den ordentligt före servering.
    3. Servera likören till kaffet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben