Äggcocotte med räkor

Serverar: 4 portioner

Gott blev det när det väl blev klart.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl créme fraiche
  • 1 msk smör
  • 12 stora räkor eller 8 kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Smöra fyra ugnssäkra portionsformar. Knäck två ägg i varje form, vispa ej ska vara hela. Salta och peppra. Rör samman grädde och créme fraiche och häll blandningen över äggen. Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca 7-10 minuter, tills cocotten fått fin färg. Dekorera med räkor eller kräftstjärtar.
    2. OBS För mig tog det mycket längre tid att grädda än 7-10 minuter, berodde nog på att jag hade väldigt små formar, grädd- och créme fraiche krämen tog därför väldigt lång tid på sig att stelna. Så använd större och vidare portions ugnsformar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MammaModesty 8 mars 2008

    detta ser jätte gott ut.... måste testas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben