Grädd- och jordgubbstårta till midsommar

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Sjukt god och sjukt populär. Bör göras så sent som möjligt innan servering annars är risken att marängen blir seg men man får prova sig fram hur länge man kan vänta

Ingredienser

  • 2 marängbottnar
  • 2 tårtbottnar
  • Jordgubbar
  • (Banan om man vill eller annan frukt)
  • 4 dl mjölk
  • 10 msk Marsàn snabbvaniljsåspulver
  • 6 dl grädde (eller mer om man vill)
  • Instruktioner

    Lägg ut 1 tårtbotten på ett fat. Blanda 2 dl mjölk med 5 msk vaniljsåspulver och bred över, lägg sedan skivade jordgubbar (ev banan oxå) i ett utspritt lager på vaniljkrämen. Lägg på en marängbotten, sen tårtbotten, vaniljkräm, jordgubbar sen marängbotten. Lägg sist grädde runt hela tårtan (gärna spritsat) och garnera med mer jordgubbar.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (8)

    Karingaa 18 juni 2010

    Blanda i litet Baileys i vaniljkrämen och blöt tårtan med ginger ale så blir den ännu godare!

    dede1 22 juni 2010

    Hur lång tid i förväg rekommenderas att man gör denna tårta innan servering för att undvika en seg maräng?

    Banksy 22 juni 2010

    varför står det 4 dl mjölk och 10 msk vaniljsåspulver i receptet men sen bara hälften i tillvägagångssättet?

    snyggast 23 juni 2010

    Fråga: varför står det 4 dl mjölk och 10 msk vaniljsåspulver i receptet men sen bara hälften i tillvägagångssättet? Svar: Det är 2 lager med vaniljkräm så det ska vara 2 dl mjölk och 5 msk vaniljsåspulver till vardera lager

    snyggast 23 juni 2010

    Fråga: Hur lång tid i förväg rekommenderas att man gör denna tårta innan servering för att undvika en seg maräng? Svar: som sagt så sent som möjligt gärna precis innan servering men jag brukar nog ha den klar 30- 60 min innan

    MiaLarsson1 16 juni 2011

    Inte gott gör er egen Jordgubbstårta fÖR sör Inte inte god

    snyggast 16 juni 2011

    förstår inte Mias kommentar tyvärr

    leolina 25 juni 2011

    jättego,trots att jag glömde 1 av marängbottnarna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben