White chocolate passionsglass

Serverar: 6-8 portioner

God för både kropp och själ är denna goda glass som varken innehåller vitt socker eller grädde som traditionell glass gör. Välj mellan att göra små glassbakelser eller en stor glasstårta. Rawfood.

Ingredienser

  • Glass
  • 5 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl kakaosmör
  • ½ dl kokosolja
  • ½ dl vatten
  • ½ dl citronjuice
  • ½ dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Topping
  • 6 passionsfrukter (ca 1 per bakelse)
  • Instruktioner

    1. Blötlägg cashewnötterna i 2-8 timmar. Häll av vattnet. Värm kakaosmör och kokosolja över ett ljummet vattenbad tills det blir flytande. Mixa ihop blandningen med resten av ingredienserna tills glassen har fått en len konsistens.
    2. Lägg smeten i små formar, 6-7 cm i diameter, eller i en springform ca 24 cm i diameter. Gröp ur passionsfrukterna och bred ut dem ovanpå glassen. Låt glassen stå i ca 5 timmar i frysen tills glassen är lagom kall. Eller frys den helt och tina den i kylskåp i ca 30 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben