Wienerkrans

Serverar: 1 portioner

Hackade pistaschnötter och lite apelsin ger det där lilla extra till den här wienerkransen.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 75 g sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Pensling och Garnering
  • 1 ägg
  • 1 dl hackade pistaschnötter
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad apelsin
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Mal mandelen och blanda med socker, apelsinskal och smör.
    2. Smula jästen i degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker och mjöl. Klicka ner smöret och arbeta samman till en deg. Stjälp upp på mjölat bakbord och kavla ut till en stor degplatta. Bred på fyllningen och vik ihop i tre delar mot mitten. Lägg på bakpappersklädd plåt och forma till en stor krans. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Klipp djupa jack i kransen med 2 cm mellanrum och vik flikarna omväxlande åt vänster och höger. Pensla med lätt uppvispat ägg, grädda i nedre delen av ugnen 18-20 min. Låt svalna.
    4. Rör samman florsocker och apelsinsaft, ringla över kransen och strö över hackade pistaschnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben