Festlig wienerkrans

Serverar: 1 portioner

Mycket god krans

Ingredienser

  • I krans
  • 50 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 150 g rumstempererat margarin
  • Fyllning
  • 100 g sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 100 g rumstempererat margarin
  • Pensling & Garnering
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • vatten
  • Instruktioner

    Ugn: 200 grader Fyllning: Mal mandeln och tillsätt de övriga ingredienserna i fyllningen. Rör samman till en slät massa. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, vetemjöl och margarin. Arbeta samman till en deg. Ta upp degen. Kavla ut den till en platta, 30x40 cm. Bred ut fyllningen jämt över degen och rulla samman från långsidan som en rulltårta. Lyft över degrullen på bakpapperklädd plåt. Placera den med skarvben neråt. Forma en kran och klipp flikar som viks växelvis åt höger, vänster och mot mitten. Forma till kransen lite med händerna så att den får fin form efter att du har klippt den. Låt kransen jäsa övertäckt på dragfri plats i ca 60 minuter. Pensling & garnering: Pensla kransen med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Grädda i ugnens nedre del 18-20 minuter. Glasyr: blanda florsockret med lite, lite vatten. Ringla glasyren över den kalla kransen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben