Många drar sig för att baka traditionella wienerlängder, eftersom det krävs mycket tålamod vid kavlingen. Detta förenklade recept bakar du på nolltid.
Ingredienser
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
100 g smör eller margarin
1 ägg
2 dl mjölk
Fyllning
1 dl hallonsylt
Glasyr
1 dl florsocker
1-2 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker för hand eller i en matberedare. Tillsätt matfettet, skuret i bitar.
- Blanda ner ägget och tillsätt mjölken. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Klicka ut degen till en längd på en bakpappersklädd plåt.
- Gör en skåra i mitten av längden. Fyll skåran med sylt. Grädda längden mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den sedan svalna på galler.
- Gör glasyren. Rör florsocker och vatten till en smidig glasyr. Ringla glasyren över längden. Skär den i bitar och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)