Wienerlängd

Serverar: 1 portioner

Många drar sig för att baka traditionella wienerlängder, eftersom det krävs mycket tålamod vid kavlingen. Detta förenklade recept bakar du på nolltid.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 dl hallonsylt
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker för hand eller i en matberedare. Tillsätt matfettet, skuret i bitar.
    2. Blanda ner ägget och tillsätt mjölken. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Klicka ut degen till en längd på en bakpappersklädd plåt.
    3. Gör en skåra i mitten av längden. Fyll skåran med sylt. Grädda längden mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den sedan svalna på galler.
    4. Gör glasyren. Rör florsocker och vatten till en smidig glasyr. Ringla glasyren över längden. Skär den i bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben