Wild cowboygryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt mäktig maträtt

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av rådjur
  • smör eller olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt ( t ex spansk peppar )
  • eller ½ msk sambal oelek
  • 3 dl viltbuljong ( fond + vatten )
  • 3 små paprikor
  • 2 tomater
  • 10 cm purjolök
  • 1 burk svarta bönor ( 400 g )
  • 1 burk vita bönor
  • ½ msk maizena ( majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör eller olja tills köttet fått fin färg. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och skär i strimlor. Låt den bryna med köttet i någon minut. Tillsätt buljongen . Koka köttet tills det känna mört, 30 - 40 minuter. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skär tomater och purjolök i mindre bitar. Skölj bönorna i vatten och låt dom rinna av. Blanda ner alltihop i grytan. Koka ytterligare någrn minuter. Smaka av med salt och peppar. Red med maizenastärkelse utrört i lite vatten. Servera gärna med nybakat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben