Vitlöksmarinerat grillat älginnanlår med äppelsky

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

God svensk husmanskost

Ingredienser

  • 600-800 g älginnanlår
  • 1 dl rapsolja
  • 10 vitlöksklyftor
  • 200 g smör
  • Flingsalt wild garlic
  • 1 syrligt äpple
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl äppelmust
  • stekskyn från älginnanlåret
  • Maizenaredning
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor och lägg det i en plastpåse tillsammans med olja. Mosa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv eller en mortel och tillsätt även dem. Låt marinera i rumsteperatur 1-2 timmar. Sätt ugnen på 100 grader. Grilla köttet några minuter på båda sidor. Lägg köttet i en ugnsform tillsammans med smöret och täck den med folié. Salta rikligt och låt det stå inne i ugnen ca 1 timme.
    2. ÄPPELSKY: Kärna ur och finhacka äpplet. Finhacka löken. Koka ihop äpplel- och lökhacket med stekskyn och äppelmusten. Låt puttra 5-10 minuter. Red av med lite maizenaredning och smaka av med salt.
    3. Servera gärna med rostade rotfrukter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    popcornsandra 26 september 2011

    Så himmelskt gott!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben