Cowboygryta i tortillaskål

Serverar: 4 portioner

Grytan får mustig smak av bönmix i tacosås. Finns inte den i din butik kan du ta 1 burk kidneybeans och krydda med 1/2 påse tacokryddmix.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk bönmix i tacosås (hp)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2,5 krm salt
  • 6 stora tortillabröd
  • Tillbehör
  • 1 paket isbergssallad
  • 1 burk matlagningsyoghurt, 2 dl
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ta ur löken och bryn färsen.
    2. Tillsätt tomatpuré, bönor, vatten och lök. Krydda med chilipulver, spiskummin och buljongtärning. Låt koka samman 5 min. Smaka av med salt
    3. Värm bröden enligt förpackningen och lägg i djupa tallrikar eller skålar. Bottna med strimlad isbergssallad, häll på cowboygryta och en klick yoghurt.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    3-5
    4
    4
    15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben