Cowboygryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Superenkel och nyttig med förvånansvärt mycket smak för så lite ansträngning. Perfekt som matlåda!

Ingredienser

  • 400 g mager nötfärs (eller quornfärs)
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk stora vita bönor (ej i tomatsås)
  • 1 gul lök
  • 1 liten burk majs
  • Inlagd jalapeño efter smak
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs i lite matfett. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Krydda med tacokrydda. Häll över i kastrull. Om du använder en stekpanna med höga kanter kan du fortsätta att använda stekpannan.
    2. Blanda i tomater, bönor, majs och jalapeño och låt puttra några minuter. Strö lite riven ost över. Klart att servera!

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    3-5
    4

    Kommentarer (2)

    Legoli 29 maj 2008

    Väldigt enkel och god gryta. Åt ris till och en grönsallad.

    MayBritt Linné-Carlqvist 27 november 2021

    Liknar chili-con-carne

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben