Vild Cowboygryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Rustik och färgstark gryta med hetta för alla cowboys och cowgirls i sverige.

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av rådjur eller nöt
  • 1 gul lök
  • 4 Vitlöksklyftor
  • 1 Röd chilifrukt ( tex spansk peppar) eller 1/2 msk sambal oelek
  • 3 dl viltbuljong ( fond +vatten)
  • 3 små paprikor ( olika färger )
  • 2 tomater
  • 10 cm purjolök
  • 1 burk svarta bönor (400g)
  • 1 burk vita bönor (400g)
  • ½ msk maizena ( majsstärkelse )
  • Smör eller olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar.bryn dem i smör eller olja tills köttet fått fin färg.
    2. Skala och hacka lök och vitlök.Kärna ur chilin och skär i strimlor.Låt det bryna med köttet i någon minut.
    3. Tillsätt buljongen.Koka köttet tills det känns mört,30-40 minuter.
    4. Kärna ur paprikorna och skär i bitar.Skär tomater och purjolök i mindre bitar.Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av.Blanda ner alltihop i grytan. Koka ytterligare några minuter.
    5. Smaka av med salt och peppar.Red med maizena utrört i vatten.
    6. Servera gärna med nybakat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben