Vilda biffar med lingongräddsås

Serverar: 4 portioner

Du blir vild av denna rätt!

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ( ½ tsk viltkrydda)
  • SÅS
  • 2 msk smör
  • 4 msk hackad lök
  • 1 burk kantareller (om inte färska , frysta eller torkade finns)
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 2 msk getost (hård)
  • 1 dl lingon , lösfrysta eller rårörda
  • kalv- eller viltfond
  • Instruktioner

    1. 1.Blanda färsen med ägg, salt, peppar, viltkrydda. 2.Forma 8-10 runda, platta biffar. Låt svampen rinna av och spara spadet. 3. Stek svamp och lök i gryta. Slå på grädden och lägg i små bitar getost. Låt småputtra och rör om så att osten smälter. Tillsätt lingon och fond. 4. Stek biffarna i lite smör, 2-3 minuter och lägg över dem i grytan. Låt allt puttra 10 minuter på svag värme. Smaka av och tillsätt mer kryddor, ost eller lingon om du tycker det.
    2. Servera med kokt potais och lingongräddsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben