Vilda biffar

Serverar: 4 portioner

Vilda biffar

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ liten gul lök
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk Touch of taste viltfond med kantarell
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås med vild touch
  • ½ liten gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk soya
  • 1 ½ msk Touch of taste viltfond med kantarell
  • 2 tsk svartvinbärsgelé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt svälla och lägg sedan i färs, fond, salt, peppar, ägg och lök. Blanda väl.
    2. Forma till biffar och stek i stekpanna. Fräs löken i margarin. Strö över mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning.
    3. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och låt koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, vinbärsgelé och sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben