Winerbullar

Serverar: 40-45 portioner

Lika gott som äkta winerbröd Dessa är kalljästa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 msk socker
  • 150 g margarin
  • 1 ägg
  • Mjöl tills den släpper bunken
  • Fyllning
  • 50 g margarin
  • 3 msk socker
  • 1 msk vanilinsocker
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och slå på lite av mjölken, låt stå i 10 min. Rör socker och marg poröst, blanda i mjölken och ägget. Blanda ihop allt nu i samma bunke och arbeta den ordentligt.
    2. Vila i 10 minuter.
    3. Tag upp degen på mjölat bord och kavla den 1 cm tjock. Dela den i rutor ca 6x6 cm och klicka fyllning i mitten. Vik snibbarna mot mitten av fyrkanten och tryck till.
    4. Låt nu jäsa övertäckta i 1,5 timma. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen 250 grader i ca 8 minuter.
    5. Ringla lite florsocker & vattenblandning över dem. Serveras ljumna.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    50
    1

    Kommentarer (1)

    WivianneA 19 februari 2008

    Behövs det inget mjöl i degen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben