Serverar: 40-45 portioner
Lika gott som äkta winerbröd
Dessa är kalljästa.
Ingredienser
50 g jäst
2 dl kall mjölk
1 msk socker
150 g margarin
1 ägg
Mjöl tills den släpper bunken
Fyllning
50 g margarin
3 msk socker
1 msk vanilinsocker
1 ägg till pensling
Instruktioner
- Smula jästen och slå på lite av mjölken, låt stå i 10 min.
Rör socker och marg poröst, blanda i mjölken och ägget.
Blanda ihop allt nu i samma bunke och arbeta den ordentligt.
- Vila i 10 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bord och kavla den 1 cm tjock. Dela den i rutor ca 6x6 cm och klicka fyllning i mitten. Vik snibbarna mot mitten av fyrkanten och tryck till.
- Låt nu jäsa övertäckta i 1,5 timma.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen 250 grader i ca 8 minuter.
- Ringla lite florsocker & vattenblandning över dem.
Serveras ljumna.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Behövs det inget mjöl i degen?