Winerbullar

Serverar: 50 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Inte de allra magraste bullarna man kan äta men så goda och ibland så kan man väl unna sig något extra. De är kalljästa och skall bara jäsa en gång. De bör ätas lite ljumma och smakar nästan som ett winerbröd.

Ingredienser

  • 2½ hg smör
  • 4½ msk strösocker
  • 2 ägg
  • 100 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 15 dl vetemjöl ca
  • Fyllning
  • 250 g smör
  • 2½ kkp strösocker
  • Ev. ½ hg hackad mandel
  • Till pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Ev. lite hackad mandel
  • Instruktioner

    Rör smör och strösocker poröst. Blanda ner äggen. Rör ut jästen i lite av mjölken och blanda ner resten. Blanda allt med smör, strösocker och ägg blandningen och arbeta ihop en deg. Dela degen i två halvor som kavlas ut till två kakor. Rör ihop fyllningen och bred den på de två kavlade kakorna. Strö gärna över hackad mandel innan de rullas ihop. Skär i bitar och lägg dem i bullformar. Låt dem jäsa i rums temperatur ca två timmar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker och ev. lite hackad mandel. Grädda i 225 grader i ca tio minuter.

    Liknande recept

    4.5
    40-45
    1

    Kommentarer (1)

    LenaBE1 12 februari 2013

    Mmmm vilka jättegoda bullar! Högsta betyg får du så klart av mig. Tack för ett jättebra och gott recept! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben