Wraps med thairäkor (Båtmat)

Serverar: 4 portioner

Första lunchen ute till havs. Då är det inga svårigheter att ta med sig räkor. Antingen frysta, som kan tina snabbt, eller om man vill kosta på sig färska.

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
  • 1 finhackad färsk pepparfrukt
  • 4 strimlade salladslökar
  • ½ dl finhackad färsk mynta
  • ½ dl finhackad färsk koriander
  • 1 msk olja
  • 2 tsk röd currypasta, t ex Hot Madras
  • 75 g färsk spenat
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 4 mjuka vetetortillas
  • Instruktioner

    1. Gör i ordning samtliga ingredienser som ska skalas, strimlas och hackas så att allt ligger förberett att snabbt läggas i stekpannan. Ansa spenaten.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt räkor, pepparfrukt, salladslök och currypasta. Låt det fräsa ca ½ minut. Blanda ned spenat, mynta och koriander och låt det fräsa några sekunder.
    3. Fördela allt på 4 tortillas och strö på ruccola. Vira ihop dem och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben