Low carb wrap med tandoorikryddad kyckling

Serverar: 1 portioner

Tid: 25 minuter

Glutenfri wrap med tandoorikryddad kyckling och avokadokräm med chèvre, hälsosam snabbmat helt enkelt.

Ingredienser

  • Low carb wrapbröd
  • 1 dl äggvita (eller äggvitan från 3 ägg)
  • 1 msk rismjöl
  • 2 msk havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk xanthan gum (alt 1 tsk fiberhusk)
  • ½ vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Avokado och chèvrekräm
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk chèvre
  • 1 msk lätt kvarg
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tandoorikyckling
  • 1 kycklingfilé
  • ½ röd chili
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk tandoorikrydda
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära upp kycklingen och hacka upp chilin (ta bort kärnorna innan) blanda dem sedan i en bunke med curry, tandoorikrydda, citronsaft, salt och peppar. Stek sedan kycklingen i olivolja.
    2. Blanda under tiden ingredienserna för avokadokrämen med en stavmixer och ställ åt sidan. Sedan är det bara att göra brödet: Blanda samtliga ingredienser till brödet i en matberedare alternativt med en stavmixer, ta fram en stor stekpanna och häll i kokosolja – låt pannan bli riktigt varm innan du häller ner smeten.
    3. Med en stekspade så smeta ut bröddegen i pannan, degen kommer att vara tjock och kladdig men desto mer wrapen steks desto fastare och mer lätthanterlig blir den. Vänd på brödet och stek andra sidan också.
    4. Sedan är det bara att fylla brödet med kyckling, avokadokräm, sallad och tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben