Proteinrik low carb pizza, glutenfri

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Pizzabotten är ”oopsie”-inspirerad boostad med lite kokosmjöl och smakliga kryddor i. Hälften av pizzabotten peppades även med mina hemmaodlade chillis (starka som attans!) som nu äntligen börjat mogna, och andra hälften med hackad persilja. Sjukt enkel att göra – och… num num!

Ingredienser

  • Low carb pizzabotten utan gluten
  • 4 ägg
  • 1 pk philadelphiaost extra light (200 g)
  • ca 1 tsk bakpulver
  • 65 g kokosmjöl
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Hackad färsk chili /persilja (valfritt)
  • Proteinrikt pizzafyll
  • Ca 300 g stekt köttfärs (5% fett)
  • 100 g krossade tomater, eco
  • 20 g tomatpuré, eco
  • 100 g riven vitost (5 %)
  • Kryddor: paprika, oregano, basilika, vitlök, lökpulver, seltin
  • Instruktioner

    1. Så gjorde jag:
    2. Först blandar jag alla ingredienserna till pizzabotten till en lagom konsistens (inte för rinnig bara) och fördelar hackad chili i ena hälften och persilja i andra hälften av smeten. Skopar så ut lagom stora rondeller på en bakpappersklädd plåt och gräddade dem på kring 200 grader högt placerad i ugnen i 12-15 minuter tills rondellerna fått en fin, gyllen färg.
    3. Låt dem svalka sig på galler medan du gör pizzafyllet (stek köttfärsen och adda krossade tomater samt kryddor). Bred lite tomatpuré på rondellerna och lägg på köttfärsfyllet, riv osten och fördela den över till slut.
    4. Sedan gräddas pizzorna på 200 grade i ugnen bara några minuter tills osten smält lagom (mager 5%-ost blir bäst om den inte får smälta för mycket tycker jag).

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben