Yakkwa - små kakor

Serverar: 4 portioner

En koreansk dessert.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • Rivet skal från ½ obesprutad citron
  • 2 msk torr sherry eller risvin
  • 2 msk Dansukker ljus sirap
  • 2 msk sesamolja
  • Vegetabilisk olja till fritering
  • Sesamfrön till garnering
  • Dansukker ljus sirap till serveringen
  • Instruktioner

    Blanda samman mjöl och kanel. Tillsätt citronskal, vin, sirap och olja. Knåda samman degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till 5 mm tjocklek. Tag ut runda kakor med hjälp av ett mått. Hetta upp oljan och fritera ett par kakor åt gången tills de är gyllenbruna, 3-5 minuter. Låt kakorna rinna av på hushållspapper. Strö sesamfrön över kakorna. Servera dem med ljus sirap.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben