En lyxig, mjuk kaka med hackad vit choklad. Yoghurten gör den saftig och fin. En godbit att njuta av till kaffet.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
3 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl naturell yoghurt
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g hackad vit choklad
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull och blanda ned sockret. Vispa ned ägg och yoghurt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ned det i smeten.
- Häll hälften av smeten i en smord, bröad ringform, 1 1/2 l. Strö över den hackade chokladen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 1 timme.
- Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på galler för att kallna.
- Du kan ringla en glasyr över kakan, som du gör av florsocker och pressad citronsaft. Garnera med skivade jordgubbar och kiwiskivor.
Liknande recept
Kommentarer (0)