Yoghurtkaka med choklad

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En lyxig, mjuk kaka med hackad vit choklad. Yoghurten gör den saftig och fin. En godbit att njuta av till kaffet.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g hackad vit choklad
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull och blanda ned sockret. Vispa ned ägg och yoghurt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ned det i smeten.
    2. Häll hälften av smeten i en smord, bröad ringform, 1 1/2 l. Strö över den hackade chokladen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 1 timme.
    3. Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på galler för att kallna.
    4. Du kan ringla en glasyr över kakan, som du gör av florsocker och pressad citronsaft. Garnera med skivade jordgubbar och kiwiskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben