Yoghurtkyckling med basilikaröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Uppkomsten är en kylskåpstädning som blev väldigt lyckad.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • ½ l yoghurt (helst turkisk)
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 mango (mogen)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 msk flytande honung
  • 1 chili liten (helst röd)
  • salt och peppar
  • Basilikaröra
  • 1 kruka med basilika
  • ½ dl pinjenötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Krydda fileerna och stek dem och lägg åt sidan. Grovriv morötterna och löken och stek dem utan att de tar färg. Tärna mangon och lägg den i botten på en ugnssäker form tillsammmans med löken och morötterna. Lägg fileerna ovanpå. Blanda yoghurten med ingefäran, honungen, chili, salt och peppar. Bred röran över kycklingen och ställ i ugnen i ca 25 min i 175 grader. Under tiden så gör man basilikaröran, kör bailikabladen, vitlöken och citronsaften i mixer. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben