Grekisk wok med yoghurtkyckling

Serverar: 4 portioner

Gott med grekisk mat.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • Marinad
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 tsk timjan, torkad
  • 0,5 tsk torkad rosmarin, torkad
  • 1 msk socker, muscovado, brun farin eller strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • Wok
  • 3 st paprikor, gärna i olika färger
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 12 st svarta oliver, gärna kalamata
  • 0,5 dl fetaost, i små bitar
  • 1 msk timjan, färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Tillbehör
  • Japansk sojasås
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt marinera i rumstemperatur ca 20 min eller i kylskåp 1–2 timmar.
    2. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden. Stek dem i smör några min på varje sida. Efterstek på svag värme under lock 5–8 min. Använd gärna stektermometer. Filéerna är färdiga när innertemperaturen är 70°. Håll filéerna varma.
    3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva morot, palsternacka och lök.
    4. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Börja med att woka morötterna under omrörning, ca 2 min. Tillsätt palsternackan och paprikan och woka ytterligare 2–3 min. Blanda ner lök och woka 1–2 min. Rör ner oliver, ostbitar och timjanblad. Salta och peppra.
    5. Lägg upp grönsaker och kyckling på tallrikar. Servera med soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben